В „Тракия“ подкараха електрически скутери

08.07.2018

В „Тракия„ подкараха електрически скутери

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров демонстрира колко лесно се работи с новите електрически скутери и лично подкара един от тях на обиколка из район, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Администрацията му е пионер в използване на този вид транспорт. От дни на разположение на служителите му са 4 електрически триколки, които вече се използват при проверки и обходи. Скутерите имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа, развиват около 35 километра в час, зареждат се бързо и лесно се свиква с тях.

„Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидна бързина стигаме до всички точки на района, а електрическите превозни средства едновременно са и икономични, и екологични“, подчерта Димитров. Благодарение на това, че в „Тракия“ има над 15 километра велоалеи пък, има възможност за безпроблемно и бързо придвижване до всички микрорайони.

Въвеждането на електрическите скутери в работата на администрацията на район „Тракия“ е сериозно надграждане, защото и в момента служители, включително кметът Костадин Димитров, използват велосипеди при изпълнение на служебните си ангажименти.

„Това е начин да слезем от автомобила, да почувстваме природата, вършейки работа“, коментира той.

В „Тракия„ подкараха електрически скутери
Снимка – plovdiv24.bg