В „Тракия” отличиха полицаи за разкрити кражби от автомобили

08.10.2021

В „Тракия” отличиха полицаи за разкрити кражби от автомобили
В „Тракия” отличиха полицаи за разкрити кражби от автомобили

Двама служители на V-то РУ на МВР в Пловдив бяха отличени на специална церемония в ритуалната зала на кметството в „Тракия”. Младши инспектор Георги Матански и младши инспектор Станислав Недев – старши полицай в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”, получиха плакети за принос за опазването на сигурността, реда и безапосността на жителите на най-младия пловдивски район. При рутинни проверки двамата униформени в рамките на няколко месеца са разкрили и задържали извършителите на кражби на автомобилни катализатори с целия им инстуремнтариум.

Отличията им бяха връчени в присъствието на началника на V-то РУ на МВР главен инспектор Иван Чочков от кмета на „Тракия” Костадин Димитров и Георги Гатев, който е инициатор на събитието.

„Кражбата на тези устройства е голям проблем, тъй като без тях автомобилите са неизправни и не могат да минат технически преглед. Функцията на катализаторите е да изолират най-отровните вещества, отделяни от двигателя и липсата им води до замърсяване на въздуха”, обясни Георги Гатев, управител на автосервиз за годишни технически преглед „Гатико 15”. Той допълни, че това е само малък жест към работата на полицията в полза на обществото.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров от своя страна подчерта доброто сътрудничство и съвместната работа с V-то РУ на МВР.

„Благодаря Ви за високия професионализъм, за Вашата отзивчивост, бързите и адекватни реакции, както и за сътрудничеството при организирането и провеждането на всички големи събития в района”,заяви Костадин Димитров.