С обновени площадки Община Пловдив отбелязва Международния ден на безопасността на движението по пътищата

29.06.2020

Обновени площадки в Община Пловдив

Обновени площадки в Община Пловдив

Международния ден на безопасността на движението – 29 юни, заместник-кметът на Община Пловдив Тодор Чонов и кметът на „Тракия” Костадин Димитров посетиха обновената площадка за безопасност на движението. Съоръжението, на което има светофари, пешеходни пътеки и пътни знаци, се намира в Парка на репресираните. То е предпочитано и се посещава от малчуганите, които под формата на игра с приятели, се учат стриктно да спазват поставените знаци и светофари.

Тодор Чонов и Костадин Димитров обсъдиха бъдещи съвместни инициативи за обучение на терен на учениците, в чиято програма е залегнала темата за безопасността на движението.

„Целта ни е още от най-малка възраст децата да свикнат и да знаят правилата за движение, така че да израснат като поколение, което спазва законите, за да имаме по-малко пътно-транспортни произшествия в бъдеще“, заяви заместник-кметът Тодор Чонов, докато разглеждаше площадките на място заедно с районните кметове. „Децата, а и техните родители трябва да бъдат съобразителни и бдителни, когато са преки участници в движението на пътя“, коментираха те.

Обновена е и специализираната площадка в район „Южен”, а в район „Северен” предстои освежаването й.

Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ремонтира двете площадки, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка. Бюджетните средства, отделени за обновяването, са в размер на 15 000 лева, посочи инж. Пламен Вълков, директор на ОП ОКТ.