Район „Тракия“ кани всички пловдивчани на „Мисия Лаута“ 4

18.03.2024

Район „Тракия“ кани всички пловдивчани на „Мисия Лаута“ 4

Район „Тракия“ отправя покана към всички пловдивчани да се включат в „Мисия Лаута“. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, която по традиция е под егидата на кмета на район „Тракия“.

В голямото почистване на парка от паднали дървета и клони ще се включат и двете общински предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“, като се очакват и стотици пловдивчани.
То ще се състои на 23 март 2024 година – събота, от 10:00 часа.  Сборният пункт ще е от западния вход на парка –  Паркингът до „Парк хотел – Пловдив“, където ще се раздават ръкавици и други помощни средства.  

Кметът на район „Тракия“  Георги Гатев заяви, че тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка, като в следващите дни ще бъдат отрязани опасни клони от „Градини и паркове“. Те ще бъдат събрани, заедно с падналата дървесина по време на голямата акция.  През предишни години са се събирали между 25 и 50 камиона дървесина, а стотици доброволци са се включвали в инициативата.

Освен почистването на парка, важен акцент е и компенсаторното залесяване.   През тази година вече се проведоха редица залесителни акции в „Тракия“ под егидата на районния кмет , както и в зоните на парк „Лаута“. Засаждането на нови дървета няма да спре през цялата година, заяви Георги Гатев.

Партньори в инициативата „Мисия Лаута“ 4 са :