Патриотичен спектакъл за 3-ти март изнесоха в кметството в „Тракия”

04.03.2020

Патриотичен спектакъл за 3-ти март изнесоха в кметството в „Тракия”

С представление на възпитаници на Детска градина „Червената шапчица” продължиха днес инициативите в „Тракия”, посветени на 3-ти март – Национален празник на България и 142 години от Освобождението на страната ни от османско иго. Програмата се осъществява под егидата на кмета на района Костадин Димитров.

Десетките посетители в сградата на кметството аплодираха изпълненията на талантливите деца, облечени в ефектни костюми. В края на патриотичния музикално-поетичен спектакъл малките артисти развяха гордо българския флаг.

В събитието участие взеха и представители на дружество „Традиция”, облечени в автентични униформи. За пореден път членовете на организацията подкрепят родолюбиви инициативи в район „Тракия” с желанието да се поддържа жив българския дух и националното самосъзнание.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров поздрави гостите и участниците в програмата. Той отправи думи на благодарност към директора на ДГ „Червената шапчица” Тинка Бодурова и педагогическия персонал, а децата получиха мартенички и лакомства.

Служителите във фронт-офиса на администрацията в „Тракия” днес посрещат гражданите, облечени в дрехи с фолклорни мотиви.

Събитията в най-младия пловдивски район, посветени на 3-ти март, започнаха преди седмица. В тази връзка пред сградата на кметството на бул. „Освобождение” 63 по идея на кмета на „Тракия” Костадин Димитров е монтирано патриотично пано с ликовете на Васил Левски и Христо Ботев.