Обновиха покрива на детска градина „Десислава“ в „Тракия“

30.10.2018

Обновиха покрива на детска градина „Десислава“ в „Тракия“

Приключи ремонтът на покрива на ДГ „Десислава“. Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, директорът на детското заведение Жана Петрова и  началникът на отдел “Образование, социална и европейска политика“ в кметството Лиляна Власова инспектираха днес изпълнението на строителните дейности.

За цялостното обновяване на покрива от бюджета на районната администрация бяха отпуснати целево 20 000 лева, съобщи кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. Той допълни, че е извършена цялостна подмяна на хидроизолацията, настилката и други елементи от конструкцията.  „През годините покривът е ремонтиран частично. За пълното остраняване на проблема с течовете бе наложително да се извърши цялостен ремонт“, подчерта Костадин Димитров. Той бе категоричен, че добрата среда и материална база в детските заведения е важен приоритет в работата на администрацията на район „Тракия“.

Директорът  Жана Петрова информира, че в градината се обучават деца в седем групи. ДГ „Десислава“ се помещава в специално построена за целта сграда с голямо дворно пространство.