Обновиха футболното игрище до блок 199 в район „Тракия“

22.06.2016

Обновиха футболното игрище до блок 199 в район „Тракия“

С футболна среща между отборите на училищата „Димитър Матевски“ и „Черноризец Храбър“ се откри обновеното футболно игрище до блок 199 в район „Тракия“. Началният удар на мача изпълниха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

„За реновирането на спортното съоръжение районната администрация е вложила бюджет от 70 000 лева, с който е реализирана подмяна на компрометираният асфалт с нов, поставена е изкуствена трева от висок клас и нова мрежа на оградата„, обясни Костадин Димитров. Той благодари на общинските предприятия „Чистота“, „Градини и паркове“ и „ОКТ“, с чиято помощ мястото е облагородено, монтирано е осветление и пейки.

Площадката ще бъде отворена за безплатно ползване от 7 до 14 часа и от 16 до 22 часа, като за нея доброволно ще отговаря студентът Любен Тупарев.

„Това е третото футболно игрище, което правим в „Тракия“. Предстои изграждането на още пет“, каза още районният кмет. Той допълни, че са изградени и 13 нови фитнеса на открито.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев коментира, че в „Тракия“ се отделя голямо внимание на спорта и се създават възможности на жителите да спортуват. Той подчерта, че и в останалите райони на града има игрища за безплатно ползване.

„От миналия мандат Община Пловдив прекрати практиката за отдаване под наем на спортни площадки, като политиката ни е през следващите  години те поетапно да се обновяват и модернизират“, заяви инж. Тотев и допълни, че гражданите имат възможност да спортуват и в новия модерен комплекс в парк „Отдих и култура“. „Въпросът е да има места, където хората да спортуват, както и да се опазва направеното. Това ще мотивира администрацията да инвестират повече средства в подобни съоръжения“, каза още кметът на Пловдив Иван Тотев.

На откриването на новата придобивка в „Тракия“ присъстваха районните кметове, заместник-кметът по спорт в Община Пловдив Георги Титюков, директорът на „Спорт и младежки дейности“ Петър Зехтински, общински съветници, директорите на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ и много граждани.

Обновиха футболното игрище до блок 199 в район „Тракия“ Обновиха футболното игрище до блок 199 в район „Тракия“