Над 30 000 посетители привлече първият Народен събор в Пловдив

16.05.2016

Изключителен интерес предизвика първият по рода си Народен събор Пловдив в парк „Лаута“. През двата дни събитието бе посетено от над 30 000 посетители, сочат данните на организаторите. Пищната програма с участието на 2300 артисти и музиканти вдигна хората да играят хора, да пеят песни и да се веселят.

„Наистина това е най-голямото събитие, което сме правили в парка. Самият факт, че по бул. „Санкт Петербург“ нямаше празно място за паркиране означава, че сме си свършили работата по популяризирането на идеята. Нямаше и спънки в организацията, за което благодаря на всички от администрацията на кметството в „Тракия“, които успяха да посрещнат всички гости, да се погрижат за тяхното изпълнение и да ги изпратят обратно. Отзивите от съставите са, че досега не им е обръщано подобно внимание. Специални благодарности и на всички помощници, служителите на всички служби към полицията и Общинска охрана, на служителите на ОП „Чистота“ и ОП“Градини и паркове“, защото в 8 часа сутринта след събора, парк „Лаута“ беше чист и това е факт, на който самият аз съм свидетел. Благодаря на гостите и на зрителите, че запазиха парка и че създадоха страхотна атмосфера в него. Надявам се да имаме ползотворно сътрудничество с Димитър Михов и догодина да направим събитието още по-мащабно и да поправим така малките недостатъци,“ каза кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров

Вечерта Народен събор Пловдив бе закрит с изпълнението на фолклорен ансамбъл „Родопа“, „101 каба гайди“ и за финал прекрасното изпълнение на ансамбъл „Тракия“.

Над 30 000 посетители привлече първият Народен събор в Пловдив