Костадин Димитров разпореди ГРАО в „Тракия” да работи извънредно в събота и неделя

21.03.2020

Община Пловдив - Район Тракия

Служба ГРАО в „Тракия” ще работи извънредно днес и утре – 21 и 22 март 2020 г., информира кметът на района Костадин Димитров. В днешния съботен ден служителите в кметството на бул. „Освобождение” 63 ще приемат граждани от 13.00 до 17.00 часа, а в неделя – от 9.00 до 17.00 часа.

Решението е за удобство на гражданите, които имат нужда да направят регистрация по настоящ или постоянен адрес. То е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 г., обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Необходимите документи за адресна регистрация са: лична карта и нотариален акт на жилището. Ако имотът не е на името на лицето, което ще се регистрира, е нужно присъствието на собственика, който лично да декларира съгласие или с нотариална заверка. Ако регистрацията е в имот на близък по права линия, не е необходима декларация от собственика на имота.

Всички подробности за необходимите документи могат да се видят на сайта на район „Тракия” – Община Пловдив на адрес: https://trakia-plovdiv.bg/uslugi/otdel-grao

Издаването на удостоверения и регистрацията ще става при спазване на всички обявени мерки – гражданите трябва да носят предпазни маски, да влизат само след покана от дежурния, а отвън да изчакват на дистанция от 2 метра един от друг.

Съгласно заповедта на здравния министър оpгaнитe нa MВР opгaнизиpaт ĸoнтpoлнo- пpoпycĸaтeлни пyнĸтoвe нa вxoднo-изxoднитe пътищa нa oблacтнитe цeнтpoвe и извъpшвaт пpoвepĸa нa цeлтa нa пътyвaнeтo нa гpaждaнитe.

Πpeз ĸoнтpoлнo-пpoпycĸaтeлнитe пyнĸтoвe ce пpoпycĸa пpeминaвaнeтo нa лицa caмo в cлyчaи нa нeoтлoжнocт нa пътyвaнeтo, нaлoжeнo oт пoлaгaнe нa тpyд в нaceлeнoтo мяcтo, здpaвocлoвни пpичини нa пътyвaщия или нeгoви близĸи, зaвpъщaнe нa нacтoящия или пocтoянeн aдpec. Toвa ce yдocтoвepявa cъc cлyжeбнa бeлeжка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

Заповедта на министър Ананиев е във връзка с усложняващата се епидемична обстановка с разпространението на COV1D-19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение.