ГРАО в „Тракия” няма да работи в неделя заради въведени облекчения за гражданите

21.03.2020

Община Пловдив - Район Тракия

Служба ГРАО в район „Тракия”-Община Пловдив, няма да работи утре – 22.03.2020 г., неделя, както бе обявено по-рано днес. Причината е решението на МВР, с което в спешен порядък бе изготвена бланка за нарочна декларация, обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Документът ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Целта е да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти.

При невъзможност гражданите да разпечатат декларацията, могат да се обърнат за съдействие към дежурния в кметството на район „Тракия” на бул. „Освобождение” 63. По информация от МВР, с декларации ще разполагат и служителите на КПП-та.

Припомняме, че от 00:00 часа днес – 21.03.2020 г., на входовете и изходите на областните градове са изградени КПП-та, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Бланката на декларацията е прикачена под съобщението. Образец от документа може да се изтегли и от сайта на МВР. Ето и линк към нея: https://bit.ly/2wrN28y

ДЕКЛАРАЦИЯ