„Да изчистим България за един ден” на 4 юни

31.05.2016

„Да изчистим България за един ден” на 4 юни

За поредна година bTV Media Group, неправителствени организации и институции започнаха подготовката за организирането на най-голямата доброволческа инициатива в страната – „Да изчистим България за един ден”, която се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и е част от Глобалното гражданско движение Let`s Do It World.

Денят на голямото почистване през 2016 година е 4 юни. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.

Общинска администрация при район „Тракия”, община Пловдив се присъединява към инициативата. Ние държим не само да я подкрепим, но и да сме активен участник. Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите отпадъци за да бъдат постигнати наистина осезаеми резултати.

Затова ние призоваваме всички граждани да се включат в почистването и да превърнат грижата за околната среда в свое ежедневие като се включат в почистването на парк „Лаута”.

Начален час на почистването събота 04.06.2016 г. – 10.00 часа на барбекютата.

За мотивираните доброволци ще бъдат осигурени чували и ръкавици, които ще получат на определените пунктове в деня на почистването:

„Да изчистим България за един ден” на 4 юни