Благотворителната кампания „Весели очички“ се провежда в район „Тракия“

01.02.2017

Безплатни профилактични прегледи на очите на децата под надслов „Весели очички„ стартира в район „Тракия“.

Мащабната акция се организира от лайънс клубовете „Евридика“, „Пловдив“ и „Пловдив – Филипополис“ , съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи.

Изследването става автоматично, като се проверява роговицата за нередности, извършва се изследване за далекогледство и късогледство, сравнява се пречупването на двете очи, проверява се рефлекса на роговицата и се сравняват размерите на зеницата на двете очи.

Самата процедура се извършва с последно поколение портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c. Модерният апарат е подарък на Центъра за рехабилитация на слепи от трите лайънс-клуба в Пловдив.

Акцията стартира в ДГ „Велимира„, като бяха прегледани около 60 деца от подготвителните групи „Детелина“ и „Слънчо“.

В кампанията се включи и администрация на район „Тракия“ начело с кметът Костадин Димитров. На децата беше обяснено колко е важно да пазим очичките здрави.

 Благотворителната кампания "Весели очички" се провежда в район "Тракия" Благотворителната кампания "Весели очички" се провежда в район "Тракия"  Благотворителната кампания "Весели очички" се провежда в район "Тракия"  Благотворителната кампания "Весели очички" се провежда в район "Тракия"