Започна ремонт на Околовръстното шосе на „Тракия”

12.02.2020

Започна ремонт на Околовръстното шосе на „Тракия”

Община Пловдив започва преасфалтиране на най-компрометираните квартални улици в целия град. Първа в списъка е „Околовръстното шосе“ на „Тракия“. Стартът строително-ремонтните дейности беше даден в понеделник, 10.02.2020 г., а кметът Здравко Димитров, кметът на района Костадин Димитров и ресорният заместник-кмет „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев на място инспектираха участъка.

„Улица „Цар Симеон“ или „Околовръстното шосе“, както го знаят пловдивчани, е една от най-натоварените пътни артерии и ремонтът е много наложителен“, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той отбеляза, че в администрацията има много получени жалби и сигнали от страна граждани за лошото състояние на настилката. Костадин Димитров припомни, че миналата година със средства от общинския бюджет е преасфалтрана отсечката пред блок № 1, на бул. „Освобождение“ и продължението на ул. „Цветан Лазаров“.

На „Околовръстното“ на „Тракия“ ще бъдат положени два пласта асфалт на южното платно на булеварда или общо 4200 кв. м. Стойността на ремонтните дейности е около 220 000 лева. Очаква се в рамките на две седмици участъкът да бъде напълно обновен. Въведена е временна организация на движението, като то няма да бъде спирано изцяло.

Средствата са от договора за текущи ремонти на улици, като ще бъдат разходвани в съответствие с предложенията на районните кметове за рехабилитации на кварталните артерии, обясни заместник-кметът Пламен Райчев. Той заяви, че за район „Тракия“ предвидените средства са в размер на 1 милион лева. С тях ще бъдат преасфалтирани още участъкът пред ТЦ „Форум“ до кръстовището с улица „Шипка“ и продължението на ул. „Съединение“, където след блок 7 и 9 също ще бъде положен нов асфалт.

Кметът  Здравко Димитров коментира, че в целия град продължава изпълнението на програмата за обновяване на кварталните улици и булеварди в пълен синхрон с районните кметове.