Юбилейна пейка и дърво в парк „Ротари” за 25 години Инър Уийл клуб в Пловдив

12.11.2022

Юбилейна пейка и дърво в парк „Ротари” за 25 години Инър Уийл клуб в Пловдив
Юбилейна пейка и дърво в парк „Ротари” за 25 години Инър Уийл клуб в Пловдив

Дърво по повод 25-та годишнина от основаването на Инър Уийл клуб Пловдив засадиха днес в Ротари парк в район „Тракия” дамите от клуба. Те подариха на пловдивчани и пейка с послание по повод четвърт вековния юбилей на местната организация.

Гости на събитието бяха областният управител Ангел Стоев, кметът на Район „Тракия”-Костадин Димитров и общинският съветник Иван Вичков. Те получиха символите на Инър Уийл клуб като знак на уважение и благодарност за подкрепата им.

Президентът на клуба Аделаида Петрова припомни как преди 25 години г-жа Майя Чаушева – първи президент, учредител и носител на наградата „Маргарет Голдинг”, е посяла семенцето на Инър Уийл в България – клуб Пловдив.

Тя заяви: „Днес, след четвърт век вярна служба в полза на обществото и приятелството, за нашия юбилей оставяме пейка и ще посадим дърво“.

Направи ретроспекция на дейността на Инър Уийл клуб Пловдив.

Сподели съвместните проекти с Ротари клуб Пловдив-„Антидрога“-винаги полезен и актуален.

Припомни как дамите от клуба обгрижваха деца в неравностойно положение в социалния дом „Къща” в квартал „Коматево”, „Св. Св. Константин и Елена” в „Тракия”.През годините раздаваха степендии на деца с различни таланти-пеене и рисуване.Грижиха се за самотна майка с бебе.

Сред многото добрини, които са сторили членовете на пловдивския клуб се нарежда каузата „Да оздравеем с приказка”,в подкрепа на националния проект“Чети-дари“.По този проект дамите дариха апарати за кръвно налягане за деца в Онкохематология Пловдив.

Подпомогнаха украински семейства бежанци.

Дариха топли дрехи,обувки и ботуши за 220 деца от ОУ „Васил Левски” село Кърнаре,Карловско.

На тържеството присъстваше Чеарменът на Дистрикт 248 за 2022/23 година Радостина Георгиева.

Присъстващите си пожелаха да посрещнат следващия юбилей на Инър Уийл клуб Пловдив в добро здраве и с достойни дела в служба на обществото и приятелството.