Верига магазини помага на крайно нуждаещи се в Пловдив

22.04.2020

Верига магазини помага на крайно нуждаещи се в Пловдив

Верига магазини T MARKET, част от „Максима България”, осигури хранителни продукти за месец напред на 50 крайно нуждаещи се граждани от рискови групи в район ”Тракия” – Община Пловдив. Партньор в реализацията на тази идея на веригата с най-голямо присъствие в Пловдив е район ”Тракия”, който взе присърце инициативата на T MARKET и спомогна за нейното осъществяване.

„Нашата работата се превърна в мисия и заедно с моите колеги осъзнаваме, че имаме огромен ангажимент към обществото в този изключително критичен момент. За съжаление, не можем да помогнем на всеки, колкото и да се опитваме, но пък за сметка на това даваме редица добри примери и сме убедени, че заедно ще се справим в всяка трудност. Нека на прага на светлите празници, които ни предстоят да покажем повече смирение и да си подадем ръка“,коментира Петър Павлов, генерален директор на ”Максима България”.

T MARKET наскоро откри най-големия си магазин в Пловдив и с това донесе на града цели 70 работни места в момент на криза. Инициативата на веригата е поредна за Пловдив. Както обещаха при разширяване на присъствието си в града, T MARKET не спират със социално отговорните си практики, които до този момент са помогнали на много хора да имат по-добър живот.

T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., като за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места. Към момента за компанията работят над 2100 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.

Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.

Верига магазини помага на крайно нуждаещи се в Пловдив