Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в „Тракия“

17.06.2020

Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в Тракия

От началото на годината в „Тракия” са репатрирани 11 излезли от употреба моторни превозни средства, отчете районният кмет Костадин Димитров и допълни, че до момента са издадени и 51 предписания. Междуведомствената комисия, в която участват експерти от кметството, проведе поредната си акция по разчистване на общински и държавни терени от изоставени автомобили.

За да се стигне до тези действия, е проведена процедура по Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив.  Съгласно документа, на излезлите от употреба МПС-та се поставя стикер-предписание, а собствениците се уведомяват, че имат срок, в който да го преместят в частен имот, да приведат автомобила в техническо изправно състояние или да го предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай следва репатриране на превозното средство.

Освен огледите, които извършват служителите на район „Тракия”, проверки се назначават и по информация на гражданите за паркирани от дълго време МПС-та, които са във видимо лошо състояние, не са преминали технически преглед или са без регистрационни табели.