В „Тракия” раздават пейки за предблоковите пространства

09.06.2022

В „Тракия” раздават пейки за предблоковите пространства
В „Тракия” раздават пейки за предблоковите пространства

И тази година осигурихме пейки за нуждите на жителите на района”, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Те се раздават по желание на гражданите, които сами ги монтират пред входовете си. За целта е необходимо в кметството да бъде депозирано заявление, като важно условие е то да бъде придружено с решение на етажната собственост. Изискването е въведено, за да се избегнат междусъседски конфликти. Освен новите пейки са осигурени и летви за подмяна и ремонт на вече монтираните.

В района продължава и инициативата „Пейка с послание”, като вече над 200 са дарените от фирми, неправителствени организации и граждани, информира още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Кампанията позволява на участниците да оставят траен отпечатък в парка или междублоковото пространство. Независимо дали в чест на любим човек, за отбелязване на рожден ден или друг личен повод, за популяризиране на бизнес, дарението на пейка подкрепя местната общност и превръщането на публичните места в красиви оазиси.

Всички граждани, организации и компании, които проявяват желание да се включат в инициативата „Пейка с послание” може да се обадят на телефонен номер 032/682323 или да пишат на електронната поща на район „Тракия“ – trakia@plovdiv.bg , за да съгласуват мястото и детайлите за избора и монтажа на съоръжението.