В „Тракия” изграждат достъпна среда по основни пътни артерии

17.12.2021

В „Тракия” изграждат достъпна среда по основни пътни артерии
В „Тракия” изграждат достъпна среда по основни пътни артерии

Започна изграждането на достъпна среда на три кръстовища по булевард „Освобождение”, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров. На пресичанията с улиците „Вълко Шопов”, „Димитър Ризов” и „Недялка Шилева” тротоарите се скосяват и инфраструктурата се изгражда съгласно нормативните изисквания.

„По този начин се стремим да осигурим равен достъп до градската среда на нашите съграждани в неравностойно положение, както и да създадем удобство на родителите с детски коли и на велосипедистите”, заяви Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои да бъде изградена достъпна инфраструктура и на кръстовището на улиците  „Съединени” и „Шипка”.

По-рано тази година в три жилищни входа в район „Тракия“ бяха поставени електрически подемни платформи, осигуряващи достъпната жилищна среда за хората с увреждания – вход „А“ на блок 148, вход „Б“ на блок 216А  и вход „Г“ на блок 265. Това стана по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика.

Експертите от районната администрация оказаха пълно съдействие на заинтересованите лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документация.