Училищата и детските заведения в „Тракия” са готови за учебната година

10.09.2020

Училищата и детските заведения в „Тракия” са готови за учебната година

Училищата и детските заведения в „Тракия” са готови за учебната година

Учебните и детски заведения в „Тракия” са готови за началото на новата учебна година. Това стана ясно по време на срещи на кмета на района Костадин Димитров с директорите на образователните институции.

На територията на „Тракия” има четири средни училища, осем детски градини и два филиала, както и две детски ясли.

До 15-ти септември ремонтните дейности ще са приключили, увериха директорите.

Учениците от СУ „Димитър Матевски” през тази учебна година ще се радват на нови  игрища за футбол, изградени със съфинансиране по проекта на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“. За СУ „Черноризец Храбър” също бяха одобрени средства за облагородяване на дворни пространства и подмяна на амортизираната настилка на спортните площадки. В другите две училища в „Тракия” – „Свети Седмочисленици” и „Свети Софроний Врачански”, очакват процедурите за изграждане на физкултурни салони с целеви средства от държавния бюджет, осигурени с решение на Министерския съвет.

Във връзка с указанията на РЗИ частично в детските градини са премахнати пясъчниците.

Учебните и детски са осигурени с дезинфектанти, маски или шлемове за персонала. Ръководствата им са предприели всички дейности за изпълнения на изискванията за работа в условията на COVID-19.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров заяви пълната си подкрепа и пожела здрава, успешна и безпроблемна нова учебна година.