С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората

09.04.2016

С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората

Много игри, песни и танци белязаха Горския празник в парк „Лаута” – инициатива от Седмицата на гората, която тази година се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Събитието бе открито от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и директора на Регионалната дирекция по горите Мирослав Димитров.

Чрез атрактивни интерактивни игри децата се запознаха с лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.
С помощта на лесовъдите те се научиха да измерват дебелината и височината на дърветата, както и техния вид. Децата разбраха повече за това защо съхнат дървета и колко са опасни вредителите за съществуването на гората.

За всеки един от малките участници имаше подарък – медал „Лесовъд за един ден – лесовъд завинаги“.  На присъстващите граждани служителите на Регионалната дирекция по горите раздадоха фиданки от вида атласки кедър.

Седмицата на гората, която тази година е под мотото „Подобри гората“, се отбелязва за 91-ви път. В Пловдив минава под знака и на 135 – годишнината от първите залесявания с дъбов жълъд по хълмовете на Бунарджика и Сахат тепе.

С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората

 С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората  С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората  С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората  С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората  С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората  С голям горски празник в „Лаута” отбелязаха Седмицата на гората