Прерязаха лентата на обновената сграда на ДГ „Едгар Бороу“ в „Тракия”

05.12.2019

Прерязаха лентата на обновената сграда на ДГ „Едгар Бороу“ в „Тракия”

Обновената сграда на ДГ „Едгар Бороу“ откриха на 4.12.2019 г. кметът Здравко Димитров и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров. Те прерязаха лентата заедно с директора Димка Христова, а възпитаниците на градината изнесоха празнична програма.

Основният ремонт на сградата е над 390 000 лева, а като част от средствата са по програма „Красива България”, а съфинансирането от страна на Община Пловдив е в размер 276 000 лева. Освен положена външна топлоизолация, сменена е дограмата, частично е ремонтиран и покривът с хидроизолация. Преди време на покрива са поставени фотоволтаици.

„В район Тракия останаха само две детски градини, които не са санирани – „Десислава“ и „Еделвайс“. Наложително е да бъдат ремонтирани, за да имат възможност да спестяват средства за отопление, а и за да се чувстват децата и техните учители по-добре“, уточни районният кмет Костадин Димитров.

Той конкретизира, че и в двете детски заведения е стартирала подготовката за саниране на сградите. В ДГ „Еделвайс“ е обновен дворът, поставена е хидроизолация на покрива, направено е и отводняване, с което сградата е напълно подготвена за саниране.

„Това е пътят, по който трябва да вървим – децата са нашето бъдеще и ние трябва да работим за тях. В момента изчакваме докладите на всички районни кметове, за да видим къде е възможно да направим допълнително група в детска градина или ясла или направо ново детско заведение,“ сподели кметът Здравко Димитров.

От 2012 г. до момента по проекта „Красива България“ са финансирани ремонти на ДГ „Космонавт“, Античен театър, къща „Клианти”, къщата на занаятите (ул. „Стръмна“ 3), изграден е информационен център на Античния театър, ДГ „Весела“.

На празника освен родители присъстваха и заместник-кметът Стефан Стоянов, заместник-кметът на район „Тракия” Веселина Стоянова, секретарят Женя Петкова и служители на администрацията.