Предложение за брак на петия Народен събор Пловдив

25.09.2020

Предложение за брак на петия Народен събор Пловдив
Предложение за брак на петия Народен събор Пловдив

По време на надиграване Петър изненада с пръстен любимата си Ирена

Предложение за брак беляза петото издание на „Народен събор Пловдив”, който се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2020 г. в парк „Лаута”. По време на хоротеката в неделя вечерта Петър Качаков изненада своята любима Ирена Сакутова с пръстен.

Двамата се запознават на същото място по време на миналогодишния събор. „В топлата вечер на 12 май 2019 г. си казахме само имената и че беше удоволствие да потанцуваме заедно насред хората на Народния събор в Пловдив. Скоро след незабравимите вечери под звуците на народната музика ние се намерихме във фейсбук от снимките на събора и започнахме да споделяме снимки, хорца и умения. Така започна нашата любовна приказка”, споделя Петър и допълва, че месеци след събора и след още много незабравими фолклорни емоции от фестивали и най вече този след Жеравна заживяват заедно.

„Докато траеше пандемията и отпадаха един по един всеки събор и фестивал желанието за предложение започваше да нараства заедно с нашата любов и взаимна подкрепа един към друг”, признава още Петър.

Веднага щом разбира, че Народен събор Пловдив 2020 ще се състои през септември, поръчва пръстен. И започва да уговаря приятели и роднини да присъстват на този специален повод. Така се стига до вечерта на 20 септември 2020. В организацията му помага Цецо Йошев – българин и родолюбец, пазител на българския фолклор и не на последно място приятел и уникален диджей.

„С него по време на хоротеката на събора организирахме едно малко надиграване по двойки (и голямо надиграване за мен в любовта) с ръченица, за да се получи тази емоция с финалното„ Да“ на вечерта! Исках да повторя същата вечер от преди година и половина от нашето запознанство, но този път облечени в народни носии след участие в програмата на събора.
Всички приятели се стекоха и помогнаха за моята идея, моята любов и моето предложение. В края на вечерта съборът остана паметен ден за мен и моята половинка Ирена. Съборът се превърна в едно желано събитие и едно незабравимо изживяване с любовен чар, чиста енергия, породена от българската фолклорна магия”
, разказва с вълнение Петър Качаков.

Организаторите на събора от фирма „Ясмина” и домакинът на събитието – кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожелават здраве, любов и щастлив път на Ирена и Петър.