Поредният собственик на домашно куче с награда от районната администрация

03.09.2015

Поредният собственик на домашно куче с награда от районната администрация

Поредният собственик на домашно куче с награда от районната администрация

В сградата на кметство „Тракия“ официално бе награден поредният собственик на домашно куче – участник в инициативата на „Дирекция Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив – „Регистрирай куче и спечели награда“.

Под печелившия № 5850 в електронната база данни на домашните кучета, отглеждани в Пловдив, бе регистриран Басти – младо куче от порода чихуахуа.

Неговият щастлив собственик – Куню Желязков, получи от кмета на район Тракия Костадин Димитров внушителен по размери пакет подаръци – меко кучешко легло, флекси, гребен, комплект козметика за кучета (шампоан и регенериращ гел), пинсета за кърлежи, медальон – адресник и комплект четки за зъби за кучето.

Желязков получи и талон за отстъпка в цената за манипулацията „кастрация на куче“, с което се включи в друга общинска инициатива, насочена в подкрепа на собствениците на домашни кучета и котки – „Кампания за подпомагане кастрацията и идентификацията на домашни кучета и котки от Община Пловдив“.

Припомняме, че талонът може да бъде използван след предварително записване в една от следните ветеринарни клиники – участници в кампанията:

В рамките на кампанията, в изброените ветеринарни заведения може да получите и услугата „идентификация на куче с микрочип“ на цена само 12 лв.

Все още в службите по екология при районните администрации има нераздадени „талони за отстъпка в цената на кастрация на куче и котка“. Талоните ще могат да бъдат използвани до 30-ти ноември.

До края на ноември важи и преференциалната цена за чипиране на домашно куче. За да се възползвате не е необходимо да вземате талон или друг документ от общината.

Достатъчно е с вашия любимец да посетите някоя от клиниките – участници в инициативата и да заявите, че искате да се включите в кампанията. Носете само ветеринарния паспорт на кучето!