Полицейските инспектори от „Тракия” отчетоха работата си през миналата година

18.02.2022

Полицейските инспектори от „Тракия” отчетоха работата си през миналата година
Полицейските инспектори от „Тракия” отчетоха работата си през миналата година

„Тракия е спокоен район и един от най-добрите за живеене. Няма тежки деяния, които да не са разкрити”. Това заяви заместник-началникът на V-то РУ на МВР – Пловдив, главен инспектор Валя Тодорова по време на отчета пред местното самоуправление и гражданите на полицейските и младшите полицейски инспектори относно състоянието на престъпността в обслужваната от тях територия и резултатите от работата им. Тя подчерта, че през изминалата година са изпълнени главните цели за гарантиране сигурността и обществения ред, противодействие на престъпността, контрол по Закона за движение по пътищата, защита на населението и др.

„Има спад с 22 % на регистрираните в „Тракия” престъпления през 2021 година – от 376 на 304. В същото време се отчита ръст на разкритите престъпления – от 40.4 % през 2020 г. на 62.74 на сто през 2021 г.”, съобщи гл. инспектор Тодорова.

Отчетена е тревожна тенденция за управление на МПС от водачи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Те са се увеличили от 35 на 44 след употреба на алкохол и от 16 на 40 случая след наркотични вещества.

„2021-ва година беше тежка година – работа в пандемична обстановка, завишен контрол за спазване на противоепидемичните мерки, три парламентарни избори, президентски избори и балотаж. Наред с това изпълнявахме стриктно задълженията си по опазване на обществения ред, контрол на движението, охрана на мероприятия, провеждането на полицейски операции и други”, заяви старши инспектор Христо Кирков – началник група „Териториална полиция”. Той подчерта, че групата е на второ място в дирекцията, но амбицията е резултатите да бъдат подобрени през тази година.

„Благодаря на всички Вас и на началника на V-то Районно управление на МВР главен инспектор Иван Чочков за доброто сътрудничество, бързите реакции и професионализма”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Стана ясно, че ще продължи съвместната работа по видео наблюдението в района, което дава добър резултат по превенция и разкриване на нарушения на обществения ред и посегателство на общинско имущество.

Срещата се проведе в ритуалната зала на кметството в най-младия пловдивски район при спазване на противоепидемичните мерки. На нея присъстваха районните полицейски инспектори, директорите на учебните и детски заведения в района, заместник-кметът Веселина Стоянова, жители на „Тракия”.

Решено бе да продължат съвместните инициативи в училищата, детските градини и ясли по отношение на обучението на децата и изграждане на взаимно доверие. Директорът на СУ „Черноризец Храбър” Елена Кисьова предложи да се възобнови действието на ниво район на т.н. детско полицейско управление и да бъдат проведени на лекции на тема киберпрестъпност сред подрастващите ученици.

Полицейските инспектори от „Тракия” отчетоха работата си през миналата година