Откриха най-новата улица на Пловдив – „Проф. Цветан Лазаров“

16.12.2016

Откриха най-новата улица на Пловдив – „Проф. Цветан Лазаров“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Тракия„ Костадин Димитров, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, капитанът на женския волейболен отбор „Марица“ Радосвета Тенева, лекоатлетката и спортист № 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова и капитанът на ПФК „Локомотив“ /Пловдив/ Мартин Камбуров прерязаха лентата на най-новата пътна връзка в Пловдив. Улицата е пряка връзка от района към централната част на града, с което ще се облекчи трафикът по други възлови пловдивски булеварди покрай Аграрния университет и през кръстовището на булевард „Освобождение“ и „Цариградско шосе“.

По време на строителството проекта е коригиран, така че да се запази максимален брой дървета, заради което и велоалеята не върви както при другите булеварди успоредно на пътя. Тя вече е част от общата веломрежата и свързва Тракия с още един подход към булевард „Санкт Петербург“.

В район „Тракия“ се налага практиката тротоарите да са асфалтирани – правят се по-бързо и в зоните, които не са централни все повече хората ще ги виждат. През следващата година се планира рехабилитиране на асфалтовите тротоари в района, които не попадат в проекта с велоалеите.

Стойността на обекта е 2,9 милиона лева и включва изграждане на път, канализация, водопровод, велоалеи, осветление с изцяло нова кабелна мрежа. Съвместно с „Топлофикация“ се работи по полагането на нов топлопровод. Предстои в тази зона пространството между улица „Проф. Цветан Лазаров“ и булевард „Санкт Петербург“ да се обособи като паркинг – за около 70-80 автомобила. В южната част на улицата също има изградени паркоместа. Обсъжда се и възможността за придвижване и на линии на градски транспорт.

Откриха най-новата улица на Пловдив – „Проф. Цветан Лазаров“