Обновиха площадката за домашни любимци в парк „Лаута“

29.03.2016

Обновиха площадката за домашни любимци в парк „Лаута“

Площадката за кучета в парк „Лаута“ бе дооборудвана и обновена, а официалното й откриване стана днес в присъствието на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, представителите на спомоществувателите Нели Ангелова – мениджър Корпоративни връзки на Нестле България, Петър Стоилов – Мениджър Purina, на „Анимал хоуп България- Пловдив“, Центъра за обучение на кучета „ДЕА“ и граждани.

Мястото, което е любимо за много четириноги любимци и техните стопани, вече има 6 нови съоръжения плюс беседка. Площадката е разделена за големи и малки кучета, за да не бъдат обезпокоявани.

„Това е една от една от най-използваните площадки не само в „Тракия“. Благодарение на храните за кучета Проплан, които са дарители на оборудването, организирахме празник, в който се включи и Центъра за обучение на кучета „ДЕА“, заяви районният кмет Костадин Димитров.

Треньорът Галя Конзова, която днес празнува своя рожден ден, демонстрира упражнения и разказа за връзката на стопанина с кучето. Тя е и представител на „Анимал хоуп България- Пловдив“,която обучава бездомни кучета, социализира ги и помага те да бъдат осиновени, много често и в чужбина.

Районният кмет Костадин Димитров благодари за подкрепата на спомоществувателите и обеща да работи за монтиране на видеонаблюдение на площадката на бул. „Санкт Петербург“.

През 2016 г. ще бъдат изградени четири площадки за кучета в Пловдив, Варна, Бургас и София като част от програмата на Нестле България за развитие на обществото. Целта на инвестицията е да създаде условия за стопаните и техните кучета да прекарват повече и по-пълноценно време заедно. Чрез изграждането на площадките жителите на съответните градове ще получат възможност да изживеят много нови приятни моменти със своя домашен любимец. Тренировките са от изключително значение, за да расте кучето здраво и щастливо, а връзката със стопанина да бъде още по-силна и изпълнена със забавни моменти.

Обновиха площадката за домашни любимци в парк „Лаута“

Обновиха площадката за домашни любимци в парк „Лаута“