Магнолиева горичка от BELLA за жителите на „Тракия”

07.04.2023

Магнолиева горичка от BELLA за жителите на „Тракия”

Хранителната компания подкрепи инициативата  за залесяване на парка до църквата

„Белла България“ подкрепи инициативата на район „Тракия” и организира засаждането на 30 магнолии в парка до християнската църква „Свето Преображение Господне”. Това е втората горичка, която BELLA подарява на жителите на Пловдив. Първата е разположена в пространството до бл. 173 в ж.к. „Тракия“ и е любимо място за отдих и детски игри.

„Подкрепяме работата на район „Тракия” за залесяването на парковете и междублоковите пространства, защото вярваме, че така допълнително увеличаваме ефекта от ежедневните ни грижи за околната среда и за общностите в районите, в които оперираме“, споделят от „Белла България“.

„Поставили сме си за цел всяка година в „Тракия” да засаждаме нови фиданки, а инициативата ни „Засади дърво – създай живот“ отново среща подкрепата на бизнеса. Общата грижа за зелената система е грижа за бъдещето и за децата ни“, сподели с благодарност Костадин Димитров – кмет на най-младия пловдивски район.

В залесяването днес се включиха заместник-кметът Пенчо Малинов, експертите по екология в кметството и служители на ОП „Градини и паркове”.