Костадин Димитров се включи в спортния празник в ДГ „Слънце”

30.09.2022

Костадин Димитров се включи в спортния празник в ДГ „Слънце”
Костадин Димитров се включи в спортния празник в ДГ „Слънце”

С демонстрации, тренировки по футбол и таекуон-до и много игри в детска градина „Слънце” бе отбелязан днешният Европейски ден на спорта в училище. Гост на празника бе кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

„Подкрепям всички инициативи, свързани с насърчаването на физическата активност на децата. Желанието ми е все повече ученици и младежи да спортуват, защото спортът е не само здраве. Спортът възпитава и изгражда характери”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров, който е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF и международен съдия в този спорт.

Европейският ден на спорта в училище се превърна в празник за децата от ДГ „Слънце”. В него участваха представители на „Локомотив” и АСТК „Тракия”.

„С радост се включихме в инициативата, която се провежда в последния петък на септември и която тази година има своето осмо издание в България. Благодаря на кмета на „Тракия” Костадин Димитров и на спортните клубове, които ни подкрепиха”, сподели директорът на детското заведения Павлинка Кръстева.

Европейският ден на спорта в училище се организира в България от Сдружение BG Бъди активен и е част от националната кампания NowWeMOVE. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред подрастващите в цяла Европа и да включва колкото може повече детски градини, училища и организации.

През тази година допълнителната тема е „Зелено образование чрез спорт“ и всички ще се обединим за насърчаването на физическа активност и зелено мислене. Екипът на градината реализира различни активности за Спорт #БезОтпадъци Те включват беседи, образователни филмчета, почистване на района около градината, игри, посветени на намаляването и рециклирането на отпадъци и тяхното разделно събиране, спортни игри, футбол и бойни изкуства „на чисто“, игри с мама и тате, както и изложба от отпадъчни материали.