Костадин Димитров: Преасфалтираме улица и преобразяваме поредната зона в „Тракия”

18.11.2022

Костадин Димитров: Преасфалтираме улица и преобразяваме поредната зона в „Тракия”

Започна реконструкцията на продължението на улица „Генерал Кесяков” в най-младия пловдивски район. Строителите вече работят по премахването на стария асфалт, като предстои разширяването на джобовете за контейнерите за смет и изграждането на нов, полагането на два пласта асфалт, подмяна капаците на ревизионните и дъждоприемните шахти.

И тук имаме много сигнали. След като успяхме да преасфалтираме улицата до определена точка, сега ни се удаде възможност да я довършим. Постепенно микрорайон А-7 се преобразява. Малко изминахме, много остава, но стъпка по стъпка вървим”, сподели кметът на „Тракия” Костадин Димитров. „Знам, че причиняваме временно неудобство на гражданите, но моля за извинение и за малко търпение”, допълни той.

През пролетта част от пътната артерия беше преасфалтирана и след като завършат настоящите ремонтни дейности, тя ще бъде изцяло обновена. Улица „Генерал Кесяков” е основна в зона А-7, където тази година се извършва реконструкция на инфраструктурата. Вече бяха изградени тротоарите, паркингите и подстъпите към един от най-големите блокове в „Тракия” № 96, пред блок 82-ри, а в момента строителите работят в района на 84-ти блок.