Костадин Димитров подкрепи дарителска кампания за нова детска клиника

15.03.2019

Костадин Димитров подкрепи дарителска кампания за нова детска клиника

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров посети Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“ заедно с кучето-терапевт Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар и неговата собственичка Велислава Костадинова . Районният кмет разговаря с малките пациенти в присъствието на екипа на болничното отделение, начело с проф. Иванов. Той разказа за  наскоро осъществена благотворителната кампания „Заедно в живота” на терапевтичното куче Мон и неговата стопанка, от която е  събрана сума в размер на 11 400 лв. от благотворителната продажба на мартенички. Тази сума  била предадена на три деца, борещи се с раково заболяване.

Проф. Иванов съобщи, че с помощта на дарители до момента са успели да ремонтират стаите, но има недостиг на легла  в тази клиника. Обявена е  дарителска кампания за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров също приканва гражданите да бъдат съпричастни, за да може да се осигури най-доброто за малките пациенти. За целта те могат да изпратят дарителски SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777, а дарителската сметка на кампанията е: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66 .

Костадин Димитров подкрепи дарителска кампания за нова детска клиника