Костадин Димитров подкрепи дарителска кампания за нова детска клиника

15.03.2019

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров посети Детска клиника при УМБАЛ „Свети Георги“ заедно с кучето-терапевт Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар и неговата собственичка Велислава Костадинова . Районният кмет разговаря с малките пациенти в присъствието на екипа на болничното отделение, начело с проф. Иванов. Той разказа за  наскоро осъществена благотворителната кампания „Заедно в живота” на терапевтичното куче Мон и неговата стопанка, от която е  събрана сума в размер на 11 400 лв. от благотворителната продажба на мартенички. Тази сума  била предадена на три деца, борещи се с раково заболяване.

Проф. Иванов съобщи, че с помощта на дарители до момента са успели да ремонтират стаите, но има недостиг на легла  в тази клиника. Обявена е  дарителска кампания за набиране на средства за строителство на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров също приканва гражданите да бъдат съпричастни, за да може да се осигури най-доброто за малките пациенти. За целта те могат да изпратят дарителски SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777, а дарителската сметка на кампанията е: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66 .

Костадин Димитров подкрепи дарителска кампания за нова детска клиника