Костадин Димитров подари знамена на институциите в Тракия

03.03.2023

Костадин Димитров подари знамена на институциите в Тракия
Костадин Димитров подари знамена на институциите в Тракия

За националния ни празник кметът на „Тракия“ Костадин Димитров подари българския флаг на всички училища,  детски градини,  пилицейското управление,  пожарната, пощата, поликлиникага и др.

„Знамето. Винаги съм мислил за него като за светиня. Светиня, която не може да бъде мръсна, нито скъсана, а трябва да се вее гордо и да повдига духа ни“, сподели Костадин Димитров. 

Той припомни,  че през  годините е раздавал знамена, щом е виждал скъсано или замърсено знаме е давал ново за подмяна, но според него е важна и идеята за качеството на изпълнението на самия трибагреник. 

„Благодарен съм на Социалното предприятие към Община Пловдив, че успяха да постигнат желаното от мен качество и изработиха заявените знамена. Тази година ги подаряваме на институциите в район „Тракия“. Имаме идея и за указания кога и как се поставят, заедно с кратка история на българския флаг, като се започне от конската опашка, мине се през знамето на Райна Княгиня и се стигне до непленявания флаг в сегашните три цвята и тяхната символика. Бъдете горди, че сте българи. Честит национален празник“, заяви кметът на Тракия Костадин Димитров.