И най–малките се включиха в инициатива по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците

01.12.2016

И най–малките се включиха в инициатива по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците

На 24.11.2016 г. в ДГ „Д-р Едгар Бороу” , район „Тракия” във връзка с Европейската седмица за намаляване на отпадъците се проведе поредното мероприятие с участието на деца от ПГ-1, ПГ-5 и ПГ-6, които с помощта на своите възпитатели бяха подготвили богата програма с образователна цел под формата на мюзикъл. А в импровизираната изложба бяха показани уникални по рода си сувенири, изработени от отпадъчни материали.

Кметът на район „Тракия” приветства инициативата на най-малките жители на района с призив за превръщането на грижата за околната среда в свое ежедневие, защото разделното събиране на отпадъци е признак на добро възпитание, висока хигиена и лична култура, силно чувство на отговорност към света, в който живеем.

Инициативата е част от кампанията на РИОСВ Пловдив и Община Пловдив с цел насърчаване  дейността за повишаване осведомеността за правилното събиране и управление на отпадъците на територията на Общината и региона.

И най–малките се включиха в инициатива по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците И най–малките се включиха в инициатива по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците