Фондация зарадва с празнични подаръци сто деца от „Тракия”

21.12.2020

Фондация зарадва с празнични подаръци сто деца от „Тракия”
Фондация зарадва с празнични подаръци сто деца от „Тракия”

Сто деца от семейства в затруднено положение от район „Тракия” ще получат подаръци в навечерието на Коледно-Новогодишните празници. Дарението, осигурено от благотворителна асоциация „АДРА – България”, бе доставено днес в сградата на кметството от доброволеца в организацията Петър Кузев.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров подчерта, че инициативата се осъществява за поредна година и благодарение на нея сто деца на възраст от 3 до 17 години ще бъдат зарадвани за празниците.

Подаръчните пакети са подготвени от семейства от страни от Западна Европа по проект „Деца помагат на деца“, партньор, по който е хуманитарната организация. Те съдържат лакомства, играчки, ученически пособия и други предмети, съобразени с възрастта и пола на получателите.

Район „Тракия” и „АДРА” си партнират успешно и в други благотворителни каузи. В началото на юни фондацията се включи кампанията, инициирана от кмета Костадин Димитров под надслов „Пакет с грижа”. 85 семейства получиха хранителни продукти по международен проект, насочен към преодоляване на последствията от пандемията с коронавируса.