Фолклорни изпълнители от цяла България ще завладеят сцените на шестия „Народен събор Пловдив“

26.05.2021

Народен събор Пловдив 2021
Народен събор Пловдив 2021

На 5 и 6 юни в парк „Лаута“ ще се състои един от най-мащабните форуми за народна музика в България. Традиционният народен събор ще посрещне повече от 4 000 участници, а гостите ще се потопят в магията на българското фолклорно изкуство, история и традиции. Към богатата програма на сцените организаторите са подготвили уроци по народни танци, училище по народни инструменти, кукерски игри, изложби на занаятчии, народни носии и старинни оръжия. Най-малките посетители могат да се забавляват в детската битова работилница. За всички любители на танците през двете вечери ще се състои традиционната „Хоротека на открито“.

Част от програмата на фестивала ще бъдат „Сестри Диневи“, оркестър „Тракийско настроение“, ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – Пловдив, ансамбъл „Дилянка“, гайдарски състави от Чепеларе, Момчиловци, Рудозем, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, студентски танцов състав „Пълдин“ към УХТ – Пловдив, ансамбъл „Марица“, ансамбъл „Слав Бойкин“, солистът на БНР Любомир Петров и гайдарят Стефан Янев, ПостАрт и още много читалища, училища и самодейци от цялата страна.

Кметът на район „Тракия“ и домакин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник, чиято цел е опазване и съхранение на българското народно творчество и традиции.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културни събития 2021!

Организатори: Димитър Михов, Петя Михова, „Ясмина“ ЕООД, „Район Тракия“ – Община „Пловдив“

https://www.facebook.com/events/288623796273192/?ref=newsfeed

https://www.youtube.com/watch?v=RDzPPq4uHzw

Народен събор Пловдив