Дарителят Иво Проданов с благороден жест в „Тракия“

17.04.2020

Дарителят Иво Проданов с благороден жест в „Тракия”

100 порции с вкусна храна получиха изпаднали в затруднение жители на район „Тракия”. Дарението в навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово бе осигурено от Иво Проданов – собственик на елитните ресторанти „Хемингуей“ и „Мемори“, сладкарска верига „Долче Фелини“ и „Арт къща за гости“. Бизнесменът, който е съдържател на заведения от световно ниво, се погрижи семействата в нужда да получат специално приготвено тристепенно меню. За децата имаше 45 празнични менюта, които освен качествена храна и лакомства, съдържаха Великденски играчки.

Дарението бе връчено при спазване на изискванията за безопасност, а от кметството в най-младия пловдивски район подпомогнаха логистично инициативата.

„Благодаря на Иво Проданов за благородния жест. В тези трудни дни, в които бизнесът също е в криза, дарители с големи сърца подават ръка на най-нуждаещите се”, заяви кметът на район „Тракия” Костадин Димитров. Той бе категоричен, че днес лекарите и дарителите са героите в борбата срещу COVID-19 и преодоляването на социално-икономическите последици от заразата.

Дарителят Иво Проданов с благороден жест в „Тракия”