Данчо Йовчев, Иван Тотев и Костадин Димитров поведоха шествието за старта на Велосезон 2017 в „Тракия”

22.04.2017

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на „Тракия” Костадин Димитров поведоха многобройното шествие, с което бе открит велосезона в района. Инициативата, която вече се превърна в традиция, събра и тази година стотици любители на велосипеда, сред които районни кметове и общински съветници.  Стартът бе даден точно в 11-т часа пред кметството в „Тракия”, а финалът бе в парк „Лаута”, където празникът продължи.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев благодари на участниците от различни възрасти, които превърнаха откриването на Велосезон 2017 в „Тракия” в незабравимо преживяване. „Налагането на велопътуванията в града е дълъг процес. Общината  се е заела с отговорната задача за разширяване на веломрежата. И тази година продължаваме, като се надявам през следващите 3-4 години целият град да бъде свързан с велоалеи”, заяви кметът Иван Тотев и допълни, че пловдивските алеи нямат аналог в България. „Планът ни е да стигнем 100 километра велоалейна мрежа в рамките на няколко години, като това е напълно постижима задача. Много е важно да имаме инициативи и хора, които обичат велосипеда”, каза още кметът Иван Тотев и благодари на спонсорите, защото „социалният ангажимент на Община Пловдив да създава култура на каране на велосипед е много важен и е радостно,че толкова компании и фирми се ангажират с тази кауза”.

 „Причината да правим подобно откриване на велосезона е, че имаме тези прекрасни велоалеи – над 15 километра само в район „Тракия” и около 60 км в целия град.  Те са безопасни и е много приятно да се кара колело в Пловдив”, заяви от своя страна районният кмет Костадин Димитров.

Данчо Йовчев пожела на всички успех и безавариен Велосезон 2017.

Голяма част от участниците си тръгнаха с награди от организираните томболи, като главен спонсор на събитието бе „Декатлон“. Между наградите имаше 5 велосипеда, 5 тротинетки, над 100 раници и шишета, карти за фитнес, карти за плувни басейни и много други.

Съорганизаторите от „Велосити“ дадоха възможност на най-бързите велосипедисти да спечелят награди в щафетата,  а за доброто настроение на децата се погрижиха аниматорите Детски център „Тон Бонбон“. Сред многобройните партньори на събитието бяха БГ Радио, Радио 1 Рок, Радио Сити и Радио Вероника и др.