150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”

19.04.2021

150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”
150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”

150 липи бяха засадени през уикенда зад блок 83-ти на ул. „Цар Симеон” в район „Тракия”. Медоносните дръвчета са дарение от „Кауфланд”, а в залесяването се включиха служители на веригата и техните семейства. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров също подкрепи акцията, която се осъществи в партньорство с ОП „Градини и паркове”.

Мениджърът „Корпоративни комуникации” Гергана Димитрова обясни, че инициативата им е свързана с усилията за опазване на биоразнообразието, за което пчелите имат ключова роля.

През последните години акциите за засаждане на медоносни видове дръвчета стават все по-многобройни, а опазването на пчелите се превръща в мисия, която печели все повече последователи, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Залесяването е част от започната от Костадин Димитров кампания под надслов „Залеси дърво – създай живот”. То е на терена, който според ПУП трябваше да бъде за бензиностанция, но след настояване на кмета на „Тракия” парцелът бе преотреден за озеленяване с решение на Общинския съвет.

„Тук трябваше да има бензиностанция. Сега има 150 млади липи – началото на една нова зона, в която ще има зеленина и пейки. Понякога успяваме. А успехът ухае на липа. От сърце благодаря на Кауфланд. Поднасям благодарности и на Гергана Димитрова, Галя Иванова и на целия екип на ОП „Градини и паркове“, заяви още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.