100 в 1 ден Тракия – включи се и ти!

16.09.2016

100 в 1 ден Тракия – включи се и ти!

Събитията са част от подготовката на международната инициатива 100 En 1 Día, която е започнала в Колумбия, но вече е променила над 30 града в цял свят! На 1.10 е кулминацията на 100в1ден Тракия, когато десетки инициативи ще се случат едновременно в пловдивския квартал!

 

СЪБОТА – 17.09
Когато животът ти поднесе съботен работен ден, направи си лимонада!

Младите архитекти Беата, Люба и Добри ни готвят безброй изненади. Запретнете ръкави и ако имате – донесете четка / метла / балони / неща за рисуване и 1 ЛИМОН!

Рано сутринта започваме с ЛИМБОНАДА,
тя ще бъде придружена с цветна изненада.
Честит празник на Вяра, Надежда, Любов и София, [и Пловдив=) ]
с рисунки своите мечти ще разкрия!
Под ритъма на музика чудата
ще майсториме инструменти с децата.
След обяд сред сянката в хамака
ще бича по пловдивски АЙЛЯКА.
Отпочинали, запътваме се към вълшебство
С игри от настоящото и миналото детство.
Цял Пловдив в парк „Майка и дете“ се сбира.
Тук ще ви чакаме- Беата, Добри, Любомира,
на по бира…
Останалото от вас =)

 

НЕДЕЛЯ – 18.09
между блок 8 и 9 в парк Майка и дете

водещи: Марти и Вики

10:00-11:30 – „ПОСПАЛАЧИНКИ“
След като всички са си поспали доволно в неделя откриваме деня с работилницата ни за квартални палачинки! Тя ще събере най-добрите рецепти от съседите на голям неделен палачинка-пикник.
Как да участваш: можеш да ни помогнеш като донесеш малко продукти за палачинки, чинийка и много апетит! (ще оценим ако ни споделиш и любимата ти рецепта за палачинки)

11:30-13:00 – „КВАРТИНИ“
Заредени с енергия след порцията поспалачинки ще продължим деня в ателието ни по изкуства. Общото ни предизвикателство ще бъде да нарисуваме серия „квартини“ – картини, вдъхновени от кварталите, в които живеем. Всички квартини ще бъдат представени в изложба в края на деня.
Как да участваш: можеш да ни помогнеш като донесеш бели листи, моливи, пастели и тебешири…

17:30-19:00 – „ПЛАСТ-МАСА“
Следобед ще се срещнем отново за втората ни артистична работилница, вдъхновена от пластмасовите изделия и отпадъци. Ще разберем как да пазим парка чист и ще научим какво може да се създаде от ненужните ни пластмасови изделия, бутилки и капачки.
Как да участваш: можеш да ни донесеш бутилки, капачки, опаковки и стари дрехи, които не са ти нужни, а ако искаш да помогнеш в почистването на парка зареди се с ръкавици и чувал.

19:00-21:30 – „НЕДЕЛНА КИНО ВЕЧЕР“
В края на деня ще открием изложбата, представяща творбите от двете артистични работилници, ще създадем заедно красива светлинна инсталация и ще си направим…квартално кино!
Как да участваш: за да станеш част от първата по рода си квартална кино вечер донеси си стол и купа пуканки J ако пък искаш да помогнеш за изложбата нужни са ни дълго въже и щипки за пране

 

Последната работилница е на 24.09 (събота) на същото място преди кулминацията на 100в1ден Тракия, която е на 1.10.2016 година и ще обедини десетки инициативи из целия квартал.